De no-bake, no-cook bacon uit het recept van Ania Zyśk is een echte traktatie. De populaire culinaire blogger bereidt haar vlees in wel twee marinades. Deze bepalen de ideale smaak van de worst. Het zal perfect zijn voor Kerstmis.
Bacon zonder bakken of koken
Spek is geliefd bij veel fijnproevers. Deze worst moet meestal worden gebakken of gekookt. Foodblogger Ania Zyśk kiest echter voor andere manieren. Haar recepten zijn te zien op Instagram eat.delicious. Nu kun je spek in specerijen op een makkelijke manier maken.
Je hoeft alleen maar eerst een marinade van water en zout te maken. Het vlees gaat in een pot met de marinade en na 2 dagen in de marinade met zout, suiker, chilivlokken, laurierblaadjes en knoflook. Na nog eens 2 dagen is het sappige en aromatische spek klaar om te eten.
2 marinades garanderen smaak
Het recept van foodblogger Ania Zyśk is eenvoudig te maken. Je moet echter wel geduld hebben, want spek in 2 marinades duurt in totaal minstens 4 dagen. Het is het wachten echter waard, want deze worst komt perfect tot zijn recht. Het sappige en malse vlees, later bedekt met specerijen, smaakt geweldig. Zelfs iemand zonder kookervaring kan deze worst voor Kerstmis klaarmaken.
Ingrediënten:
- 1 kg spek
- Ingrediënten voor de eerste marinade:
- 700 ml water
- 100 g zout
- Ingrediënten voor de tweede marinade:
- 700 ml water
- 100 g zout
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel peper
- 2 laurierblaadjes
- ½ theelepel chilivlokken
- 5 teentjes knoflook
- Kruiden:
- knoflook
- zoete en hete paprika
- marjolein
Hoe bereid je het spek uit het recept van Ania Zyśk?
Stap 1: Snijd het spek in kleinere stukken. Verwarm het water en het zout tot het zout is opgelost. Doe het vlees in een pot, giet de marinade erover, sluit af en zet 2 dagen in de koelkast.
Stap 2: Bereid na deze tijd de tweede marinade. Giet water in een kom, voeg zout, suiker en peper toe. Voeg laurierblaadjes en chilivlokken toe
Stap 3: Verwarm de ingrediënten tot ze oplossen. Zeef door een zeef en laat afkoelen. Haal het vlees uit de pot, dep het droog en was de pot grondig
Stap 4: Doe het vlees terug in de schone pot, voeg de knoflook en de bereide marinade toe. Schroef de pot vast en zet hem minstens 2 dagen in de koelkast.
Stap 5: Smeer het vlees vervolgens in met knoflook, zoete en hete paprika en marjolein. De worst is klaar om te serveren