Voor het ontbijt of een middagsnack, maar ook om andere zoete gerechten te bereiden, is jam een van de uitgelezen opties. U kunt kiezen uit een groot aantal smaken van dit product, die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Dit weerhoudt ons er echter niet van om onze eigen zelfgemaakte versie te maken, met name bosbessenjam.
Deze smaak is favoriet bij velen, maar als er één ding is dat niemand kan ontkennen, dan is het wel dat de bosbessenjam die in winkels en supermarkten wordt verkocht erg duur kan zijn.
Daarom delen we hieronder met u de stap-voor-stap achter dit recept, waarvoor u ongelooflijk genoeg maar drie ingrediënten nodig hebt. Noteer alles wat u nodig hebt en de procedure om altijd de lekkerste optie in uw koelkast te hebben als het tijd is om te genieten van wat toastjes als ontbijt of als middagsnack.
Ingrediënten:
- 100 gram bosbessen
- Water om te mengen
- 20 gram chiazaadjes (vooraf 20 minuten geweekt in water)
Werkwijze:
Om een heerlijke zelfgemaakte bosbessenjam te maken, moet u eerst de bosbessen in een steelpan op middelhoog vuur doen en een beetje water toevoegen.
Gebruik een spatel om de ingrediënten niet alleen te roeren, maar ook om de bosbessen fijn te maken. Voeg vervolgens de in water geweekte chiazaden toe. Voeg stevia naar smaak toe en blijf roeren tot alles goed geïntegreerd is.
Wanneer het de gewenste consistentie heeft bereikt, haalt u de bosbessenjam van het vuur en doet u het over in een luchtdichte glazen pot. U kunt het 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Heerlijk!