Als u regelmatig meer calorieën eet dan u verbrandt, vooral uit koolhydraatrijk voedsel, kunt u hoge triglyceriden hebben.
Hoge triglyceriden in uw bloed kunnen uw risico op hartaandoeningen verhogen, dus hier leest u welk sap u bij het ontbijt moet drinken om uw triglyceriden te verlagen.
Triglyceriden zijn een soort vetten (lipiden) die in het bloed voorkomen. Wanneer u eet, zet uw lichaam alle calorieën die u niet meteen nodig hebt om in triglyceriden. Deze worden dan opgeslagen in vetcellen en later door hormonen vrijgegeven voor energie tussen maaltijden in. Als u regelmatig meer calorieën binnenkrijgt dan u verbrandt, vooral uit koolhydraatrijk voedsel, kunt u hoge triglyceriden hebben.
Welk sap drinken bij het ontbijt om triglyceriden te verlagen
Als u triglyceriden wilt verlagen, is er een sap dat u elke dag bij het ontbijt kunt drinken om dit doel te bereiken.
Appelsap met spinazie is het ideale sap om op dit moment van de dag te drinken om triglyceriden te verlagen.
Ingrediënten:
- Eén appel
- 30 gram verse spinazie
- Een kopje water
- Een eetlepel havermout
- 5 eetlepels citroensap
Hoe het sap te bereiden
Bereid het sap stap voor stap:
- Snijd de appel in vier stukken en verwijder de pitjes.
- Voeg toe aan de blender samen met de rest van de ingrediënten.
- Blend tot een gladde massa.
- Serveer, drink en geniet van de voordelen
Waarom appel- en spinaziesap triglyceriden helpt verlagen
Appels zijn rijk aan pectine, een soort oplosbare vezels, die de opname van voedingsvetten zoals cholesterol en triglyceriden verminderen, die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten zoals hartaanvallen, atherosclerose en beroertes.
Daarnaast is deze vrucht rijk aan kalium, een mineraal dat de afvoer van overtollig natrium uit het lichaam via de urine vergemakkelijkt, en zo het evenwicht van de bloeddruk bevordert. Appels zijn rijk aan kalium, een mineraal dat de afvoer van overtollig natrium uit het lichaam via de urine vergemakkelijkt en zo de bloeddruk in evenwicht helpt brengen.
Spinazie is rijk aan vitamine C, luteïne en polyfenolische verbindingen, zoals quercetine of kaempferol, die een krachtige antioxidantwerking hebben en helpen om de schade te verminderen die veroorzaakt wordt door oxidatieve stress in bloedvatcellen en die verdikking van slagaderwanden kan veroorzaken.
Door deze bestanddelen kan spinazie helpen bij het voorkomen en verminderen van het risico op hart- en vaatziekten zoals atherosclerose, een hartaanval of een beroerte.